Rekord i både antall kurs og deltakere!

SSB publiserte i dag statistikken for studieforbundenes opplæringsvirksomhet for 2023, og den viser rekord i antall innrapporterte kurs og deltakere.
Epler i hånda
Foto: Aarón Blanco Tejedor, Unsplash

Tallene for studieforbundenes opplæringsvirksomhet er nå klare, og det ble i 2023 avholdt nesten 47 000 kurs for 564 924 deltakere.

Også 2022 ble det satt rekord med over 501 000 deltakere, så en økning på 13 prosent fra fjoråret er i en skikkelig oppsving i antall deltakere på kurs.

– Dette viser at kursene til studieforbundene treffer godt og er noe folk ønsker å delta på, sier Stian Juell, generalsekretær i Voksenopplæringsforbundet.

Generalsekretær Stian Juell er fornøyd med ny rekord i studieforbundenes opplæringsvirksomhet
Generalsekretær Stian Juell er fornøyd med ny rekord i studieforbundenes opplæringsvirksomhet

I 2023 avholdt studieforbundene kurs på totalt 1 280 675 kurstimer, dette er en økning på 8 prosent fra 2022. Men dette er allikevel ikke oppe på samme nivå som før pandemien. I 2019 ble det avholdt 1 401 245 kurstimer, som er 9 prosent høyere enn antallet kurstimer i 2023.

Antallet kurs på 46938 er høyere enn noensinne før og er godt over nivået man lå på før pandemien.

– Det er svært gledelig at kursvirksomheten er tilbake og at det avholdes enda flere kurs nå enn før pandemien. Flere kom med dystre spådommer for frivilligheten i løpet av pandemiårene, men tallene for studieforbundene viser at opplæringsvirksomheten har kommet seg, og for mange styrket seg etter noen vanskelige pandemiår. Det er oppløftende å se, avslutter Stian Juell.

Vofo har publisert egne analyserapporter for kursstatistikken.

Du finner også tall og tabeller på SSB sin side om studieforbundenes kursvirkomhet.