– Wow for Vofo og dobbel WOW for alle våre dyktige frivillige!

Frivillige og innbyggere på Hedmarken er pionerer i Norge når det gjelder å teste Train2Act-verktøykassen og guiden.
Frivillige på kurs
Frivillige på kurs Foto: Andrés Lopèz

Frivillighetsarbeid

Interessen for og deltakelsen i frivillighetsarbeid i mindre lokalsamfunn tydeliggjør at læring, mestring og kompetansebygging skjer daglig og utgjør en viktig del av mange menneskers livskvalitet.

Lederen for Frivilligsentralen, Trine Fjeldstad Kazemba, kommenterte Train2Act-sesjonen på følgende måte:

Wow for Vofo og dobbel WOW for alle våre dyktige frivillige ved Frivilligsentralene i Mjøsregionen. Tusen takk til Andrés Lopez, regional rådgiver og internasjonal prosjektleder i Voksenopplæringsforbundet (Vofo) Innlandet, for en fantastisk Biff Stroganoff med tilbehør- og ikke minst for kurset om «Livskvalitet gjennom frivillighet», basert på Train2Act-programmet som spenner over hele Europa, inkludert land som Hellas, Tyrkia, Frankrike, Nord-Makedonia og Norge. Sistnevnte leder an!

Nesten 40 frivillige deltok aktivt i en slags "mentimeter", der de blant annet svarte på spørsmålet "hvorfor er du aktiv som frivillig"? "Bli-kjent-bingo" var også engasjerende!

Erasmus + prosjekt

Train2Act er et finansiert av Erasmus+ og har nå blitt et virtuelt 30-timers opplæringskurs med guiden "Hvordan arbeide med frivillige for små ideelle organisasjoner i Europa". Dette inkluderer scenarier for treningsøktene, øvelsene og verktøyene.

Opplæringskurset retter seg mot små og mellomstore organisasjoner som arbeider med voksne frivillige og ønsker å øke kunnskapen innen frivillighetsledelse, organisering av aktiviteter, utvikling av myke ferdigheter og å bli vellykkede ledere og koordinatorer av moderne og progressive organisasjoner. Målet er å utvikle deltakernes kompetanse og kunnskap utover det praktiske frivillige arbeidet.

Partnerne i utviklingen av Train2Act er Vofo som prosjektkoordinator, Fithia in Action i Hellas, Skillslab21 i Frankrike, Ortet i Nord-Makedonia og Asda i Tyrkia. Train2Act er gratis å bruke og tilgjengelig på www.train2act.eu

Vofo vil legge til rette for gjennomføring av dette kurset over hele landet.