Det er aldri for sent å lære hvis man har vilje!

Det sa styreleder i MAKS da hun mottok den nasjonale Læringsprisen 2022. MAKS står for Mestring gjennom Arbeid, Kvalifisering og Språk. Foreningen ble stiftet i 2018 og stolthet og pågangsmot har preget MAKS helt fra starten.
Fra venstre: Styreleder i MAKS Nebiat Tesfagabir og prosjektleder Ingrid Korsvoll
Fra venstre: Styreleder i MAKS Nebiat Tesfagabir og prosjektleder Ingrid Korsvoll

- Endelig kan vi vise hva vi kan. Og vise hvem vi er. Vi prøver å komme ut i jobb slik at vi skal være selvstendige, forsatte styreleder Nebiat Tesfagabir. - Vi lager forskjellig mat med kjærlighet. Og de gode tilbakemeldingene er vår styrke. Vi gjentar igjen, vi vil ut på jobb. Da kan vi være et godt eksempel for andre kvinner, som ikke tør å gå ut. Vi lærer mye fra andre, og viser vei til andre. Det er aldri for sent å lære hvis man har vilje!

MAKS er en verdig prisvinner som har gjort en stor innsats for kvinnelige medvandrere i Nordre land kommune. Her læres språk gjennom praktisk arbeidstrening. Foreningen driver kafévirksomhet, og har planer om å utvikle driften for å skape varige arbeidsplasser.

- Det er viktig for kvinner som kommer til Norge å ha arenaer for å vise hva de kan, få bruke sine ressurser, og bli inkludert. Det at kvinnene selv etablerte foreningen gir dem et eierforhold til MAKS, sa prosjektleder Ingrid Korsvoll.

Se hele opptaket av prisutdelingen på Læringskonferansen 2022

Se opptak av hele prisutdelingen med Iman Meskini og styreleder i Vofo, Hege Fossum

Se opptak av takketalene fra prisvinner MAKS

Foreningen MAKS har vunnet Voksenopplæringsprisen i Innlandet, og var dermed blant de nominerte til den nasjonale Læringsprisen.