Inkluderende kurs i Rogaland

Vofo i Rogaland vil gjøre det enklere og mer effektivt for organisasjonene å nå ut til nye målgrupper.
Mosaikk av mange ulike ansikter

Det frivillige arbeidet i Rogaland får et løft med lanseringen av det nye tilbudet Inkluderende Kurs, rettet mot studieforbund og deres medlemsorganisasjoner. Dette initiativet har som mål å gjøre det enklere og mer effektivt for disse organisasjonene å nå ut til sine målgrupper.

Vofo, som står bak dette nye tiltaket, planlegger å arrangere regionale samlinger rundt om i Rogaland for å informere og veilede studieforbundene og deres medlemsorganisasjoner om hvordan de kan sette opp egne kurs. Dette skal bidra til å styrke det frivillige engasjementet i regionen.

Denne satsingen har blitt muliggjort takket være en økonomisk støtte på 100 000 kroner fra Rogaland fylkeskommune og Regional-, kultur- og næringsutvalget (RKNU). Liv Tjemsland, styreleder i Vofos fylkesutvalg, uttrykker sin takknemlighet for støtten og understreker viktigheten av å skape gode rammevilkår for frivilligheten.

- En av våre viktigste oppgaver er å jobbe for best mulig kår for frivilligheten. Støtten fra fylkeskommunen gjør det mulig å satse enda mer, sier Tjemsland.

Studieforbundene i Rogaland oppfordres til å følge med på informasjon om kursopplegget.

For mer informasjon om Inkluderende Kurs og hvordan det kan bidra til å styrke det frivillige arbeidet i Rogaland, besøk nettstedet https://inkluderendekurs.no/.

Dette nye tiltaket har potensial til å engasjere flere i det frivillige arbeidet og bidra til et mer inkluderende lokalsamfunn i Rogaland.

Tjemsland oppfordrer studieforbundene i Rogaland til å følge med på info om kursopplegget. De som har spørsmål allerede nå: kontakt oss gjerne på rogaland@vofo.no

Liv Tjemsland
Liv Tjemsland, styreleder Vofos fylkesutvalg i Rogaland