Wikipedia = folkeopplysning anno 2011

«Wikipedia gjør kanskje mer enn noen andre for å fremme folkeopplysning i Norge», sa Anne Grethe Klunderud da hun i torsdag tildelte Folkeopplysningsprisen 2011 til Wikimedia Norge. som er ansvarlige for nettleksikonet Wikipedia. Styreleder Jarle Vines var svært glad og takknemlig for prisen. - Denne anerkjennelsen tror jeg kan hjelpe oss til å få enda flere bidragsytere til Wikipedia, sa Vines i takketalen.
Les oppslag hos Computerworld her og på FriFagbevegelse.no her

Revitaliserer folkeopplysningsbegrepet
Wikimedia Norge arbeider for å gjøre kunnskap fri og tilgjengelig for alle mennesker.
- Wikimedia Norge bidrar til å revitalisere folkeopplysningsbegrepet, i betydningen fra opplysning til deling av kunnskap og kunnskapsbygging gjennom dugnad. Dette illustreres spesielt ved at alle kan bidra med innspill til Wikipedia og brukerterskelen senkes, skriver juryen i sin begrunnelse.

Allmenndannet folk
Fra statuttene for Folkeopplysningsprisen har juryen spesielt lagt vekt på at prisvinneren bidrar til «vekst og utvikling gjennom kunnskap», «å fremme arbeidet med demokratisering av kunnskap og kunnskapsformidling” og «at Folkeopplysningen spiller aktivt med i det moderne samfunns streben etter å ha et allmenndannet folk».